Ruim 5.000 zonnepanelen: Broek op Langedijk verduurzaamt!

Op de panden van Woonrijk en Karwei aan de Woonboulevard Langedijk en op Winkelcentrum Broekerveiling zijn onlangs in totaal ruim 5.000 zonnepanelen geïnstalleerd.

Samen met het warehouse in Utrecht zijn er in de eerste ronde van verduurzaming ruim 7.300 panelen geplaatst.

Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure zijn de opdrachten gegund aan het Alkmaarse bedrijf SolarTurn. Encon Energy uit Nijmegen heeft de projecten begeleid en gecontroleerd op veiligheid en procedures.

“In totaal hebben de panelen een vermogen van 2,3 MWp, hiermee zou ruim 2 miljoen kWh aan zonne-energie per jaar opgewekt moeten worden” zegt Manfred Kloet van Van den Heerik Projecten trots. “Dat is genoeg voor 600 3-persoons huishoudens per jaar!”. De Co2 besparing van 1,24 miljoen kg per jaar komt daar nog bovenop. Daarmee verduurzaamt Van den Heerik nagenoeg haar hele elektriciteitsverbruik.

Kloet: “We zijn hiermee nog niet klaar. In de loop van 2020 wordt ook het pand aan de Flemmingstraat in Heerhugowaard voorzien van ruim 4.000 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,4 MWp en een jaarlijkse opbrengst van 1.3 miljoen kWh. De datum is afhankelijk van het moment waarop Liander de benodigde aansluiting kan komen aanleggen. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken om een zonnepark aan te leggen met ruim 20.000 panelen.

Op 12 december om 10.00 uur wordt de verduurzaming officieel gevierd door wethouder Nils Langedijk bij de hoofdingang van Winkelcentrum Broekerveiling.